Ma már szinte az összes problémánkra találhatunk okos megoldást, azonban az agyműködés területe még érintetlen maradt. Ez idáig. Ugyanis a tavalyi évben megjelent a Muse és mára már világszerte megvásárolható, így Magyarországon is. De hogyan is segít a Muse?

A Muse egy agyhullám érzékelő relaxációs fejpánt, amely elekroenkefalográf (EEG) technológiával monitorozza az agyműködést. A relaxációs programok használatához az eszközt Bluetooth-on keresztül Android vagy iOS mobil eszközhöz (okostelefonhoz, táblagéphez egyaránt) kell csatlakoztatni az ingyenesen letölthető Calm applikáció segítségével és már kezdődhet is a meditáció.

Relaxáció közben a készülék az agyhullámok alapján érzékeli, ha figyelme csökken. Így nem csak a fizikai figyelemelterelő tényezőket észleli, hanem azokat a negatív gondolatokat is, amelyek megnehezítik a meditatív folyamatot. A Calm ezekről visszajelzést ad, hogy minél hamarabb visszatérjünk a meditatív állapotba és semmi ne akadályozza a hatékony relaxációt.

Lássuk, milyen előnyei vannak tehát a Muse minimum napi 3 perces használatának a fejlesztő ígérete szerint:

  • A relaxáció segít megerősíteni a prefrontális kérget, így javítja az agyműködést.
  • Növeli a stressztűrő képességet.
  • Önfegyelmet ad.
  • A negatív gondolatok kizárásával javítja az érzelmi állapotát.
  • Javítja koncentrációt.
  • Hosszantartó használata tartós hatást biztosít.
  • Segít szokássá változtatni a gyakorlást.

Ariel Garten, a Muse társalapítója elmondta, hogy profi sportolókon is tesztelték az eszközt. Tapasztalataik szerint a Muse használatával jobban tudtak összpontosítani az edzéseken, versenyeken és néhányan arról is beszámoltak, hogy a teljesítménykényszer okozta stressz kezelésében is segített a hatékony relaxáció.

Nézzük hát, működik a gyakorlatban!

Legjobban talán a Forbes magazin foglalta össze, mi is valójában a Muse:
„Egy high-tech fejpánt, ami képes a feszült agyat újra boldoggá tenni.”

Forrás: okosmedicina.blog.hu