A technológiai fejlődés sokszor ijesztő. És nem is kell elmennünk a Terminátor-filmekig, vagy akár a Mátrix-trilógiáig, elég, ha belegondolunk, hogy bármikor vehetünk pár száz dollárért egy olyan kütyüt, ami az agyhullámainkat olvassa. Kíváncsiságból kipróbáltunk egy ilyet.

Első hallásra rémisztőnek tűnhet egy olyan eszköz, ami képes rá, hogy az agyhullámainkat olvassa. De valójában egy olyan okoskütyüről van szó, ami relaxációt és fókuszt ígér. A Muse nevű eszköz önmagában nincs semmilyen hatással az agyra, hanem abban segít, hogy önmagunkat tanítsuk a meditációra és a koncentrációra.

A Muse működését EEG-szenzorok biztosítják, három található belőlük a fejpánt homloki részén és egy-egy a fülek mögött. Az EEG (elektroenkefalográfia) az agy elektromos aktivitását méri. Az egészségügyben az agyi diszfunkciók, például az epilepszia vizsgálatára használják.

A 249 dollárért kapható eszköz bármilyen Androidos okostelefonhoz vagy iPhone-hoz csatlakoztatható. A használata egyszerű: le kell tölteni a kapcsolódó alkalmazást (az adatátvitel Bluetoothon keresztül történik), fel kell helyeznünk a homlokunkra az fejpánthoz hasonlító eszközt, majd a kalibrálás után már használható is és elkezdhetjük a “tréninget”.

tovább (portfolio.hu)…[/fusion_text]