Kapcsolat: SZALÓKI LÁSZLÓ

8200 Veszprém, Mikszáth Kálmán utca 42/A.  |  1095 Budapest, Soroksári út 44, MillPark, 2. em. 219 (Regus)
Phone: +36 30 9963185  |  Email: lszaloki@bioptima.hu  |  Web: http://muserelax.hu

[layerslider id="2"]
  • MUSE Meditációs fejpánt
  • USB töltő kábel
  • Felhasználói útmutató
A MUSE egy személyi meditációs asszisztens ami képes segíteni a meditációs gyakorlatait. Hasznos a kezdőknek, mert a MUSE azonnali visszajelzést ad arról, hogy milyen tudatállapotban van meditáció közben. Megtanítja a meditáció lényegét valamint segíti a napi meditációs gyakorlat fenntartását azzal, hogy heti célokat tűzhetünk ki és díjakat nyerhetünk a megfelelő gyakorlással. A MUSE egy könnyű, kényelmes EEG érzékelő fejpánt, ami vezeték nélkül csatlakozik a a díjnyertes könnyen kezelhető mobil applikációhoz. A MUSE igazán könnyűvé teszi a meditációt.
A MUSE a világon az első meditációs fejpánt, ami azonnali visszajelzést ad arról, hogy mi történik a fejében, milyen tudatállapotban van meditáció közben.
A MUSE-t arra tervezték, hogy a kezdőknek megtanítsa a meditációt és segítsen kialakítani egy jól fenntartható rendszeres meditációs gyakorlatot. Rövid gyakorlatokon keresztül vezeti el a rendszeres meditáció végzéséhez. Meditáció közben azonnali hang visszajelzést ad arról, hogy az elméje elkalandozott és visszavezeti a meditációba.
A meditációs gyakorlatok eredményének feljegyzésével, pontok szerzésével valamint a gyakorlással elnyerhető díjakkal fenntartja a motivációt és segíti kialakítani a rendszeres meditáció szokását. A tudomány megmutatta, hogy a rendszeres meditáció jól megfigyelhető változásokat okoz az agyban. A MUSE hozzásegíti a meditációs gyakorlatok jótékony hatásainak megtapasztalásához.
Mivel már meditál, így tudhatja, hogy mennyire fontos a rendszeres gyakorlás. A MUSE bepillantást enged az agytevékenységbe és így egy teljesen más módon képes megmutatni azt, ahogy az agy reagál a meditációra minden alkalommal.
Egy gyakorlott meditáló a kezdőket segítő hang visszajelzést esetleg figyelemelterelő hatásúnak találja. A hangerő ikon segítségével be lehet állítani a hang minden részének az erősségét, annak érdekében, hogy a visszacsatolás támogató legyen. Még ha a hangot teljesen kikapcsolja, akkor is hatalmas információt és motivációt jelent a meditációs gyakorlatok után minden alkalommal megjelenő értékelés.
Az agy folyamatosan elektromos jeleket generál amikor gondolkodik, alszik vagy ellazult állapotban van. Ezeket a jeleket a fejen szenzorokkal lehet érzékelni.
A MUSE ugyan azt a technikát használja, amit az orvosok és kutatók használnak az agyhullámok mérésére. A fejpántnak 7 precizen kalibrált elektródája van. 2 a homlok két oldalán, 2 a fül hátsó területén, és további három referencia elektróda a homlok közepén található, amelyez az agy elektromos aktivitását detektálják.

A MUSE az egyetlen olyan meditálást segítő eszköz, amely relaxálás közben valós idejű visszajelzést ad az agyának állapotáról. A jól felépített, kezdő szintről induló gyakorlatok lépésről lépésre vezetik Önt a meditálás folyamán és elősegítik, hogy a mai rohanó világban a meditálás a mindennapjai részévé válljon.

A fejpánt és a fejhallgató felhelyezését követően indítsa el az alkalmazást, csukja be a szemét és merüljön el az esőerdők vagy a tengerpart hangjaiban, miközben a MUSE segít a figyelmét a meditálásra fókuszálni.  Meditálás közben a fejpánt érzékelői mérik az elme nyugodt vagy aktív állapotát és annak függvényében bocsátja ki az alkalmazás a meditálást befolyásoló hangokat.

Amíg az elméje nyugalomban van, addig nyugodt időjárásra jellemző hangok lesznek hallhatóak a felhallgatóban. Amikor a figyelme elkalandozik, akkor az időjárási hangok fokozódásával igyekszik Önt visszaterelni a kívánt nyugalmi állapotba.

A meditálás befejeztekor mindig tekintse meg az eredményeit a mobilja képernyőjén. Az aktuális eredmények mellett a korábbi értékek is láthatóak, így figyelemmel kísérheti a fejlődését. Mindemellett az alkalmazás az elért mérföldköveket jutalmazza, hogy segítse elérni a kitűzött célokat és motiválja Önt a folyamatos meditálásra.

Természetesen igen. Mindenki telepítheti a saját mobil eszközére a MUSE alkalmazást, amelybe a saját email címével tud regisztrálni.

google-play app-store

 

 

Igen. A MUSE alkalmazásban lehetőség van külön-külön felhasználói fiókokkal regisztrálni ill. belépni. Minden felhasználói fiók eltérő email címet igényel.

A fejpánt párosításához a rajta levő gombot 6 másodpercig nyomva kell tartani (egészen addig, míg az 5 db LED egyszerre fog villogni). Az eszköz csak ezt követően lesz párosítható a Bluetooth beállításokban.

Minden egyes kalibrálás és meditálás előtt a Muse alkalmazás ellenőrzi, hogy a fejpánt be van-e kapcsolva és jó-e a jel szintje. Ez a képernyő 3 másodperc alatt leellenőrzi, hogy megfelelő minőségű-e a jel a meditálás megkezdéséhez. Erre a lépésre azért van szükség, hogy olyankor indítsuk el a meditálást, amikor a gyenge jelszint miatt esetleg nem biztosított annak zökkenőmentes befejezése. Javasoljuk, hogy minél jobb minőségű csatlakoztatást alakítson ki, ezáltal biztosítva a pontosabb mérést és visszajelzést.

Tegyünk egy kis alkoholt egy fültisztító pálcikára és azzal finoman dörzsöljük át a homlok felőli érzékelőket és a gumi fülhallgatókat.  A fejpánt műanyag részeit pedig törölje át enyhén megnedvesített ruhával.